Crumble aux Poireaux / Leek Crumble


Les poireaux… Encore! Non seulement le délai de publication ne s’améliore pas et je deviens également mono-maniaque à vous publier des recettes qu’autour des poireaux! Il faut aussi dire que le contenu des paniers n’arrange rien…

Crumble aux poireaux / Leek Crumble:

Ingrédients : (pour 6 personnes)

– 600g de poireaux

– une noix de beurre

– 30g de farine

– 400ml de crème

– 150g de bleu

– sel, poivre

Pour le crumble :

– 100g de farine complète

– 100g de flocons d’avoine

– 75g de beurre salé

– 50g de noisettes en poudre

– 50g de parmesan

Préparation :

Préchauffer le four à 180 °C. Beurrer un moule.

Emincer et laver les poireaux. Faire fondre le beurre dans une grande poêle. Faire revenir les poireaux durant 10-15 minutes. Saler et poivrer. Ajouter la moitié de la faarine puis la moitié de la crème. Laisser épaissir puis rajouter le reste de lait. Faire fondre le fromage puis laisser refroidir.

Préparer le crumble en mélangeant la farine et les flocons d’avoine. Ajouter le beurre coupé en dés et mélanger avec les doigts. Ajouter les noisettes et le parmesan. Bien mélanger.

Verser les poireaux dans un plat allant au four et garnir de crumble. Faire cuire au four pendant 30 minutes. Servir directement du four à la table.

Crumble aux Poireaux / Leek Crumble

English below

Leeks … Again! Not only the publication time does not improve and I also become mono-manic publishing only recipes around leeks! It must also be said that the content of the baskets does not help…

Leek Crumble:

Ingredients: (for 6 persons)

– -600g leek

– some butter

– 30g flour

– 400ml cream

– 150g blue cheese

– salt, pepper

For the crumble:

– 100g whole flour

– 100g oat flakes

– 75g salted butter

– 50g ground hazelnuts

– 50g parmesan cheese

Preparation:

Preheat the oven to 180 ° C. Butter a mold.

Melt the butter into a large pan. When melted, add the sliced leeks, stir around in the butter and cook for 10-12 minutes.

When the leeks are soft, add the flour and stir. Add half of the cream, stir well and bring to the boil. When it starts to thicken, add the remaining milk and repeat the process. Add the blue cheese, melt it and leave to cool.

Make the crumble topping by combining the whole flour with the oats before adding the diced butter and combining together using your fingers. Once the mix resembles bread crumbs, add the remaining ingredients and mix well.

Pour your leeks into a baking dish and top with the crumble. Place into a hot oven to cook for 30 minutes. Serve straight from the oven to the table.

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